Şerit Komutlarını Atla
Ana içeriğe atla

Basın Bültenleri

• MEF Üniversitesi, Strategic Foresight Group, İsviçre Kalkınma ve İşbirliği (SDC) Ajansı’nın katkılarıyla 20 Eylül 2014, Cumartesi günü MEF Üniversitesi Maslak Kampüsü’nde “Blue Peace for the Middle East High Level Forum” (Ortadoğu’da Mavi Su Barışı Yüksek Düzeyli Forum) başlıklı uluslararası bir toplantı gerçekleşti.
  • ​Sektöründeki öncü firmalar ile uzun dönemli yeni kontratlara imza atan Yurtiçi Lojistik, 2012 yılının ilk yarısında bir önceki yılın aynı dönemine göre % 52 büyüme kaydetti.
  • ​Türk Lojistik sektöründe hız kesmeden büyümeye devam eden Yurtiçi Lojistik, artan iş hacmi sebebiyle Tuzla’da 5000 metrekarelik yeni bir lojistik merkezini hizmete soktu. Yurtiçi Lojistik, müşterilerinin pazardaki artan iş hacmine bağlı olarak, günümüzün her türlü lojistik ihtiyacını gözeterek tasarladığı Tuzla’daki yeni modern tesisinde 1 Haziran 2011 itibarı ile hizmet vermeye başladı.
  • ​Türk Lojistik sektöründe hız kesmeden büyümeye devam eden Yurtiçi Lojistik, Istanbul, Bursa, Izmir ve Ankara hatları arasında karşılıklı seferler düzenlediği paletli parsiyel hizmetine ADANA hattını da ekledi.
  • Türkiye çapındaki tüm KOBİ'leri e-ticaret ile tanıştırmak için yola çıkan 'İşinizi İnternete Taşıyın' platformu Google öncülüğünde Yurtiçi Kargo, Garanti Bankası, IdeaSoft ve SadeceHosting desteği ile kuruldu. KOBİ'lerin e-dönüşüm sürecine rehberlik ederek, rekabet gücünü artırmayı hedefleyen platform, 1 milyon KOBİ’ye erişerek, ilk yıl sonunda mevcut 10 bin aktif e-ticaret sitesini ikiye katlamayı amaçlıyor.
  • ​Uluslararası Taşımacılık hizmetlerinde hız kesmeden büyümeye devam eden Yurtiçi Lojistik, OIA Global Logistics ile imzaladığı acentelik anlaşması ile 7 kıtada 75’ten fazla ülkeye kara, hava ve deniz taşımacılığı hizmeti götürecek.
  • İspanya’nın Madrid kentinde 17-24 Kasım 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilen AB üyesi ve aday ülkelerden gençleri biraraya getiren Model Avrupa Parlamentosu’nun 37. Uluslararası Oturumunda,Türkiye’yi MEF IB Diploma Programı öğrencileri temsil etti.
  • Uluslararası Superbrands (Superbrands International) tarafından 87 ülkede seçilen Süper Markalar listesinin Türkiye sonuçlarına göre Yurtiçi Kargo; 2005, 2007 ve 2010 yıllarında olduğu gibi 2012 yılında da Türk kargo sektörünün "Süper Markası" ödülüne layık görüldü.
  • Güçlü IT altyapısı, yüksek kaliteli hizmet anlayışı ve inovasyondaki başarısı ile Türk kargo sektörüne öncülük eden Yurtiçi Kargo, web sitesi üzerinden ya da SMS tabanlı olarak sunduğu bilgilendirme hizmetinin yanı sıra “İşinizi İnternete Taşıyın” platformu gibi KOBİ’lerin değişen ihtiyaçlarına uygun olarak geliştirdiği yeni nesil mobil ve internet çözümleri ile dikkat çekiyor.
  • En ileri teknolojik yöntemlerle e-ticaret müşterilerine ve kullanıcılarına pek çok özel çözüm sunan ve bu alanda da lider olan Yurtiçi Kargo, bir ilke daha imza atarak,güvenlik endişesi nedeniyle internet üzerinden kredi kartı bilgilerini paylaşmak
  • E-ticaret sektörünün kuruluş zamanları olarak kabul edilen 90’lı yılların sonundan itibaren e-ticaret firmalarına, sürekli artan potansiyellerine ve ihtiyaçlarına uygun özel çözümler ve operasyonel kurgular geliştiren Yurtiçi Kargo; güçlü IT altyapısı, yüksek kaliteli hizmet anlayışı ve inovasyondaki başarısı ile e-ticaret sektöründeki öncülüğünü sürdürmektedir.
  • Yurtiçi Kargo tarafından en son geliştirilen Facebook Şubesi uygulaması sayesinde kullanıcılar, kargo işlemlerini facebook üzerinden gerçekleştirebilecekler. Söz konusu uygulama üzerinden yapılan tüm gönderilerde kullanıcılar, %30 indirim imkanından da faydalanacaklar.
  • Türkiye’de bilimsel araştırmaların gelişimine katkı sağlamayı amaçlayan ve bu yıl TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanı Vekili Sn. Cemil Çiçek’in katılımı ile başlayan “22. Uluslararası Araştırma Projeleri Yarışması”nın sonuçları açıklandı.
  • Okul, bir çocuk için ailesinden sonra ilk büyük sosyal kurumdur. Artık çocuğun yaşamında sadece anne baba önemli olmayacak, öğretmen ve arkadaşları da önem kazanacaktır. Çocuk, okulda, hem birey olmayı, hem de bir grubun üyesi olmayı öğrenecektir. Ayrıca paylaşma, işbirliği, haklar-özgürlükler ve sorumluluklar, yarışma gibi kavramlar çocuğun hayatında yer almaya başlayacaktır.
  • MEF Bahçeşehir İlkokul öğrencileri büyükanne ve büyükbabalarını okullarına davet ederek eski bayramların nasıl olduğunu öğrenme fırsatı buldular.
  • İstanbul’daki resmi-özel, lise düzeyinde 25 okuldan 162 öğrenci 11-13 Nisan 2013 tarihlerinde MEF Lisesi Gençlik Platformunda bir araya gelerek Türkiye’nin sorunlarını tartışacak.
  • MEF Dershaneleri ile 1972 yılında başladıkları eğitim yolculuğuna 1996 yılından bu yana MEF Okulları ile devam eden MEF Eğitim Kurumları, eğitimdeki başarısını MEF Üniversitesi ile taçlandıracak.
  • Kurumsal odaklı çözümleri ile dikkat çeken Yurtiçi Kargo, Turkcell ile birlikte geliştirdiği kampanya çerçevesinde 31 Aralık 2014 tarihine kadar gönderi yapacak tüm Gnctrkcll ve Turkcell’li esnaflar ile kurumsal müşterilerine taşıma, adresten alım ve adrese teslim hizmet bedelleri üzerinden yüzde 30 fiyat avantajı sunacak.
  • Özellikle eğitim alanındaki kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarına hız kesmeden devam eden Yurtiçi Kargo, yaklaşık üç yıldır Gülben Ergen’in kurucusu ve başkanı olduğu Çocuklar Gülsün Diye Derneği’nin taşıma sponsoru olarak dikkat çekiyor.
  • Uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance’nin bu yıl sekizincisini yayınladığı “Türkiye’nin En Değerli Markaları” araştırmasında Yurtiçi Kargo, 73 milyon dolarlık marka değeri ile, Türk kargo sektörünün en değerli markası seçildi.
  • Müşteri odaklı çözümleriyle dikkat çeken Yurtiçi Kargo, engelli vatandaşların kargo gönderimleri esnasında yaşadıkları zorlukları ortadan kaldırmak amacıyla Türk Telekom’un hazırlamış olduğu “İletişimde Engelleri Kaldırıyoruz” projesine destek sunmaya başladı.
  • MEF Eğitim Kurumları tarafından tüm dünyada ve Türkiye’de fen bilimleri alanındaki yetenekli lise öğrencilerinin önünü açmak amacıyla düzenlenen “23. Uluslararası Araştırma Projeleri Yarışması”nın ödülleri sahiplerini buldu.
  • MEF LİSESİ öğrencisi İnal Ergun’un hazırlamış olduğu matematik projesi, ABD’de gerçekleştirilen “Intel International Science and Engineering Fair” isimli uluslararası proje yarışmasında Türkiye’yi matematik alanında temsil etme hakkı elde etti.
  • AKAD (Anadolu Kültürünü Araştırma ve Doğasını Koruma Derneği) tarafından, şiddetin önlenmesini sağlamak, öğrencilerde, toplumda iyilik, dayanışma ve yardımlaşma duygularını oluşturmak gibi toplumsal amaçlarla başlatılan SEDAP (Sevgi ve Dayanışma Projesi) Projesi kapsamındaki etkinlikler MEF Okulları Bahçeşehir Kampüsünde gerçekleştirildi.
  • MEF Okulları öğretmenleri, Nikos Kazancakis’in eseri “Zorba’nın Yaşamı” romanından uyarlanan “Zorba’nın Dansı” oyunuyla Çağdaş Yaşamı Destekleme Vakfı yararına sahneye çıktılar. Öğretmenler, hem sahne tozu yutmanın heyecanını hem de sosyal sorumluluklarını yerine getirmenin gururunu yaşadılar.
1 - 2